Lokální zdroje vytápění rodinných domů - Případová studie - Nováček, Milan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Bakalářská práce se zabývá návrhem způsobů vytápění vybraného rodinného domu. První část práce je věnována seznámení se s možnostmi lokálního vytápění rodinných domů a rozboru jednotlivých zdrojů a zařízení pro vytápění. V druhé části je popsán vybraný rodinný dům, pro který byly následně zpracovány jednotlivé návrhy vytápění. Dalším krokem bylo zhodnocení jednotlivých návrhů, na základě kterého byly vybrány tři, které se posuzovaly z hlediska ekonomické analýzy. Posuzovány byly investiční a provozní náklady. Dané návrhy byly porovnány se stávajícím způsobem vytápění. Na závěr byly jednotlivé návrhy vyhodnoceny a byl stanoven nejvýhodnější způsob vytápění daného rodinného domu.

This thesis deals with selected methods of heating a house. The first part is dedicated to familiarization with the possibility of local heating of houses and the analysis of individual sources and heating equipment. The second part describes the designed family house. For this house were proposed some proposals by heating. The next step was to evaluate the individual proposals and select three that were assessed in terms of economic analysis. Economic analysis compared the start-up costs and operating costs. The proposals were compared with existing heating systems. At the end of the proposals was evaluated and determined the best method of heating the house.
Local heating units for family house - case study
Keywords: Vytápění; zdroje energií; zařízení pro vytápění; ekonomické zhodnocení; Heating; energy sources; equipment for heating; economic evaluation