Detekce témat z mluvené řeči - Škeřík, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá detekcí témat z mluvené řeči. Zpracováním a převodem mluvené řeči na text se zabývá první část práce. Samotný problém detekce témat je řešen dvěma odlišnými přístupy - strojovým učením a expertním přístupen kladení velmi přesného dotazu na dokument. Obě metody jsou testovány nad sadou dat, statisticky vyhodnoceny a porovnány.

This thesis is about topic detection from spoken speech. The first part of the thesis deals with speech transcription to text. The thesis describes two different solutions of the topic detection - a machine learning based solution and an expert solution that composes a very precise query describing the document topic. Both methods are tested on a set of recordings and compared.
Topic Detection from Spoken Speech
Keywords: Detekce témat; přesně kladený dotaz; strojové učení; mluvená řeč; řečové technologie; přepis řeči; Phonexia.; Topic detection; exactly asked query; spoken speech; speech technologies; speech transcription; Phonexia.