Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Jandásek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2012)
Tato bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu podniků na základě účetních výkazů. Práce je rozdělena na dvě části. V teoretické části jsou popsány metody finanční analýzy, její etapy a poměrové ukazatele. V praktické jsou tyto metody uplatněny na konkrétním podniku. Na závěr byly shrnuty výsledky a navržena doporučení, která by měla vést ke zlepšení finanční situace.

This bachelor thesis is focused on considering the financial situation based on financial statement. Thesis has two parts. In the first theoretical part are described methods. The second part deals with the accomplishment of the financial analysis, evaluation of the financial situation of the company, and finally with the proposals to its improvement.
Evaluation of the Financial Situation in the Firm and Proposals to its Improvement
Keywords: Finanční analýza; finanční ukazatele; finanční situace; likvidita; zadluženost; rentabilita; poměrové ukazatele.; Financial analysis; financial indicators; financial situation; liquidity; debt ratio; return on assets and ratios.