Aplikace grafitu v teplotním managementu mikroelektroniky - Havlíček, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Tato práce je zaměřena na zlepšení tepelného managementu mikroelektroniky implementací materiálů na bázi uhlíku, přesněji grafitových fólií, do tepelné architektury mikroelektroniky. Práce začíná vysvětlením současných metod chlazení a výzev v oblasti mikroelektroniky. Poté přechází k běžně používaným materiálům - hliníku a mědi a přidává do výběru i uhlíkové alotropie. Ve druhé části tato práce obsahuje několik příkladů použití pyrolytické grafitové fólie v tepelném managementu mikroelektroniky, prokazuje jeho použitelnost a analyzuje přínosy pro šíření tepla, tepelnou vodivost při dodržení elektrické izolace a možné využití ve flexibilní elektronice.

This thesis is focused on the enhancement of thermal management of microelectronics by implementing carbon-based materials, exactly graphite foils into the thermal architecture. The~thesis starts by explaining current thermal methods and challenges in the field of microelectronics and moves to commonly used materials - aluminum and copper, explaining their capabilities and adding carbon allotropes into the scope. In the second part, this thesis contains several use cases of the pyrolytic graphite sheet in thermal management of microelectronics, proving its usability and analyzing the benefits for heat spreading, thermal conductivity while enabling electrical insulation and the possible use in flexible electronics.
Application of graphite in thermal management of microelectronics
Keywords: teplotní management; teplotní architektura; uhlík; grafit; PGS; teplo; thermal management; thermal architecture; carbon; graphite; PGS; heat