Automatizované pěstování rostlin - Stupka, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Cílem této diplomové práce je navrhnout a realizovat automatizovanou hydroponickou stanici, která bude určená pro pěstování bylinek a zeleniny. Stanice je řízena minipočítačem Raspberry Pi, ke kterému je připojena řada snímačů, které kontrolují pH, EC, okolní teplotu a další veličiny. Návrh také zahrnuje externí snímač s řídícím procesorem ATMEGA328P pro kontrolu parametrů okolního osvětlení. Pro stanici je vytvořené webové rozhraní, které umožní uživateli sledovat vývoj jednotlivých měřených veličin v čase.

The aim of the thesis is to design and an automated hydroponic station, which will be intended for the cultivation of herbs and vegetables for the purpose of user. The station will be controlled by a Raspberry Pi minicomputer, to which a number of sensors will be connected, which will check pH, EC, ambient temperature and other quantities. Furthermore, an external sensor with an ATMEGA328P control processor will be designed to check the ambient lighting parameters. A web interface will be created for the station, which will allow the user to follow the development of individual measured quantities over time.
Automatical plant growing
Keywords: Automatizovaný systém; hydroponie; Raspberry Pi; Python; I2C; Node-RED; umělé osvětlení; snímače; WS2812B; AVR; ATMEGA328P; C; Automated System; hydroponics; Raspberry Pi; Python; I2C; artificial lighting; sensors; WS2812B; AVR; ATMEGA328P; C; Node-RED