Osobní údaje a anonymizace - Kajánková, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Bakalářská práce se zaměřuje především na problematiku osobních údajů společně s jejich anonymizací. Teoretická část specifikuje platné české a evropské legislativní dokumenty, přibližuje podmínky anonymizace. V neposlední řadě představuje různé anonymizační techniky (pseudonymizace, anonymizace), kterými lze vytvořit anonymizovaná data. Praktický výstup práce tvoří naprogramovaný anonymizátor, který je schopen na konkrétní datové sadě naplnit požadavky vycházející z práva evropského, a naplnit tedy i podmínky, kdy data již nejsou brána jako osobní údaje.

The Bachelor thesis focuses mainly on the issue of personal data and their anonymisation. The theoretical part specifies valid Czech and European legislative documents and also introduces the issue of anonymisation. It presents also various anonymisation methods (Pseudonymisation, Anonymisation) which can be used to create anonymized data. The practical part of this thesis is a program which is able to fulfill the requirements based on European law on a specific dataset. Outgoing „personal" data from the attached program are no longer taken as personal data.
Personal Data and Anonymisation
Keywords: Personal data; GDPR; Anonymisation; Pseudonymisation; Data Controller; Data Processor; Data Subject; k-Anonymity; Osobní údaje; GDPR; Anonymizace; Pseudonymizace; Správce; Zpracovatel; Subjekt údajů; K-anonymita