Financování developerských projektů - Foral, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2022)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na téma financování developerských projektů. Práce je rozdělena na tři části, teoretickou, analýzu současného stavu a praktickou. První částí jsou teoretická východiska a základní pojmy potřebné k pochopení problematiky. V druhé části je provedena analýza současného stavu na trhu nemovitostí a na trhu úvěrů. Následně jsou vypracovány analýzy ke konkrétnímu developerskému projektu. Třetí částí je praktická část práce, ve které je poukázáno, jak může být developerský projekt financován a vytvořen vlastní návrh financování.

This Bachelor thesis focuses on the topic of financing development projects. The work is divided into three parts, theoretical, analysis of the current status and practical. The first part is the theoretical starting points and basic concepts needed to understand the issues. In the second part, an analysis of the current state of the property market and the credit market are made. Afterwards there are analyses of a specific developer project. The third part is the practical part of the work, which shows how a development project can be financed and its own financing proposal created.
Development Projects Financing
Keywords: Developer; developerský projekt; developerská činnost; nemovitost; financování; projektové financování.; Developer; development project; development activity; real estate; financing; project financing.