Rodinný dům - Körner, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Předmětem mé bakalářské práce je návrh jednogeneračního rodinného domu. Tato novostavba je navržena jako trvalé bydlení pro čtyřčlennou rodinu. Objekt je zasazen do rovinatého terénu na vybraném pozemku ve městě Jindřichův Hradec. Budova má dvě nadzemní a jedno podzemní podlaží. Garáž pro jeden osobní automobil je součástí rodinného domu. Objekt je navržen ze systému Porotherm. Konstrukci střechy tvoří jednoplášťová plochá střecha. Hlavní vstup je orientován na sever. Výkresová dokumentace potřebná pro realizaci nového rodinného domu je zpracována včetně pěti konstrukčních detailů. Výkresová část byla zpracována v počítačovém programu ArchiCAD.

The topic of my bachelor thesis is a design of a single-family house. The new building is designed to be a permanent residence for a family of four. The object is situated in a flat terrain on the selected piece of land in a city of Jindřichův Hradec. The house has two above-ground floors, and one underground floor. A garage for one car is part of the house. The object is designed of a Porotherm construction system. The roof is made as single-shell roof.The main entrance is oriented to the north. The project documentation which is needed for a realization of a new detached house is worked up with five structural details including. Drawing part processed in a computer program ArchiCad.
Family house
Keywords: Rodinný dům; novostavba; nadzemní podlaží; suterén; plochá střecha; terasa; zděná konstrukce; rovinný terén; Family house; new building; above ground floor; basement; flat roof; terrace; brick construction; flat terrain