Zlepšení výkonnosti vybrané akciové společnosti - Slaný, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Bakalářská práce se zabývá tématem výkonnost a finanční analýza podniku. Práce je rozdělena na teoretickou, analytickou a návrhovou část. Zvolené metody finanční analýzy a ukazatel ekonomické přidané hodnoty (EVA) budou aplikovány na konkrétní akciovou společnost, která působí v odvětví zemědělství. Na základě výsledků zvolených metod bude možné zhodnotit finanční výkonnost společnosti a navrhnout návrhy, vedoucí ke zlepšení situace.

The bachelor thesis deals with the topic of company performance and financial analysis. The thesis is divided into theoretical, analytical and design parts. The chosen methods of financial analysis and the economic value added (EVA) will be applied to a specific joint stock company that is in the agricultural sector. Based on the results of the chosen methods, it will be possible to evaluate the financial performance of the company and to propose suggestions leading to improvement of the situation.
Improving the Performance of a Selected Joint Stock Company
Keywords: Výkonnost podniku; metody finanční analýzy; akciová společnost; zemědělský podnik; Ohlsonův model; Ekonomická přidaná hodnota (EVA); Company performance; methods of financial analysis; joint stock company; agricultural company; Ohlson model; Economic Value Added (EVA)