Moderní trendy ve výrobě vstřikovacích lisů - Dvořák, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Cílem této bakalářské práce je porovnat modernější elektrický a klasický hydraulický stroj, rozdíly v jejich pohonu, uzavíracích jednotkách a vstřikovacích jednotkách. Porovnat stroje několika výrobců a to z hlediska konstrukce, modularity a procesního řízení. Také bych chtěl poukázat na změny ve výrobě v historických souvislostech výroby vstřikovacích lisů.

The intention of this bachelor’s thesis is compare more modern electrical machine and classic hydraulic machine, difference of theirs gearings, clamping unit and injection unit. Compare machines from some producers on the part of construction, modularity and process. Also I want point out that change in production on the part history of production of injection molding machines.
Modern Trends in Manufacture of Injection Moulding Machines
Keywords: vstřikovací lis; plasty; Arburg; Babyplast; Battenfeld; Demag; Engel; Fanuc; Invera; Krauss Maffei; Negri Bossi; Toshiba; injection mould machine; plastics; Arburg; Babyplast; Battenfeld; Demag; Engel; Fanuc; Invera; Krauss Maffei; Negri Bossi; Toshiba