Řezné kapaliny a jejich využívání při broušení - Popelka, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Tato práce popisuje úlohu procesních kapalin aplikovaných v oblasti technologie broušení. Jejím cílem je provést rozbor podmínek obrábění za sucha a s chlazením a na základě těchto hledisek zpracovat doporučení pro využití těchto kapalin ve výrobě.

The thesis describes the function of procedural liquids applied in the field of technology grinding. The aim is to bring to effect analysis of dry machining and liquid cooled conditions and based on the result to work out recommedations for the use of these liquids in manufacture.
Cutting coolants and lubricants and their use in grinding process
Keywords: Procesní kapaliny; broušení; chlazení; Processionary liquids; grinding; cooling