Obrazové deskriptory - Dula, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2023)
Zpracovávání digitálních fotografií je rozrůstající se odvětví, při kterém se ve velké míře využívají obrazové deskriptory pro analýzu objektů na fotografii. V dnešní době prakticky všechny fotografie prochází jejich analýzou, a to například pro naše pohodlí při následném procházení digitálních fotografií či naši bezpečnost, ale i pro marketingové účely.

Image processing is a growing industry that makes extensive use of image descriptors to analyze objects in a photo. Nowadays, practically all photos go through Image processing, for example for our convenience when browsing digital photos or for our safety, but also for marketing purposes.
Image descriptors
Keywords: Obrazové deskriptory; Fourierovy deskriptory; Hu momenty; Zernike momenty; Klasifikátory; Rocchio klasifikátor; Bayesovského klasifikátor; kNN; Image descriptors; Fourier descriptors; Hu moments; Zernike moments; Classifiers; Rocchio classifier; Bayesian classifier; kNN