Rozhraní renderovacího stroje v jazyce Java - Bielik, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
V Javě existuje nevyplněný prostor, který zde zanechává JEditorPane + HTMLEditorKit, splňující pouze HTML 3.2 a podmnožinu CSS 1. Existují alternativní řešení jako Lobo / Cobra project, ale většinou nejeví známky dalšího vývoje. CSSBox je (X)HTML/CSS 2.1 analyzátor, který dokáže vykreslit zpracované data jako jednoduchý bitmapový obrázek. Na- ším cílem je navrhnout a později implementovat pokročilejší grafické rozhraní pro CSSBox a pokusit se zaplnit prázdný prostor.

In Java, there is empty space, which leaves here JEditorPane + HTMLEditorKit, meeting only HTML 3.2 and a subset of CSS 1. There are alternative solutions such as Lobo / Cobra Project, but mostly there are no signs of further development. CSSBox is (X)HTML/CSS 2.1 parser that is able to render the processed data as a simple bitmap image. Our goal is to design and later implement advanced graphical interface for CSSBox and try to fill the empty space.
Rendering Engine Java Interface
Keywords: java; cssbox; swingbox; vykreslování; rozhraní; java; cssbox; swingbox; rendering; interface