Šifrovaná komunikace mezi dvěma FITkity - Bořutík, Stanislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Práce se zabývá problematikou šifrované komunikace mezi párem FITkitů. Výsledkem je implementace systému pro jednosměrný přenos krátkých textových zpráv pomocí rozhranní RS-232. Zprávy jsou šifrovány algoritmem AES-128 v módu CBC a jejich psaní a zobrazení zajišťují klávesnice a LCD displej FITkitu.

This thesis is about encrypted communication between two FITkits. Thesis goal is implementation of system for short text message one-way transmission through RS-232 interface. Messages are encrypted by AES-128 algorithm working in CBC mode and their input and display are provided by keyboard and LCD display of FITkit device.
Encrypted Communication between Two FITkits
Keywords: FITkit; AES; Rijndael; komunikace; RS-232; kryptogra fie; FITkit; AES; Rijndael; communication; RS-232; cryptography