Automatická meteorologická stanice - Kraicinger, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje stručný přehled používaných senzorů na profesionálních meteorologických stanicích a přehled cenově dostupných senzorů a řídících jednotek. Praktická část popisuje návrh a realizaci vlastního prototypu stanice včetně zpracování a publikování měřených dat. Součástí práce jsou zdrojové soubory a schémata elektronických zapojení.

Thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part provides a brief overview of current sensors for professional weather stations and a list of affordable sensors and control units. The practical part describes the design and realization of a prototype station including processing and presentation of measured data. The thesis contains the source files and electronic wiring diagrams.
Automatic Weather Forecast Station
Keywords: meteorologická stanice; měření neelektrických veličin; sběr dat; Arduino; Raspberry Pi; BMP180; SHT21; BH1750; DS18B20; Weather Forecast Station; Measurement of Nonelectric Quantities; collecting data; Arduino; Raspberry Pi; BMP180; SHT21; BH1750; DS18B20