Vliv podmínek tuhnutí na strukturu a vlastnosti austenitických chromniklových ocelí - Ambrož, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Práce se zabývá vlivem podmínek tuhnutí na mechanické vlastnosti a strukturu austenitických korozivzdorných ocelí. První část zahrnuje rozdělení korozivzdorných ocelí a základní seznámení s problematikou dosažení požadovaných vlastností a struktury. Druhá část je zaměřená na austenitické oceli a jejich základní charakteristiky. V této části je také uveden popis experimentu a dosažené výsledky. Na závěr bylo provedeno zhodnocení těchto výsledků a byly doporučeny další kroky výzkumu.

The thesis deals with the influence of solidification conditions on structure and mechanical properties of austenitic stainless steels. The first part involves the distribution of stainless steels and a basic understanding of the issue of achieving the desired structure and mechanical properties. The second part is focused on austenitic steels and their basic characteristics. This section also describes the experiment and the results achieved. Finally, these results were evaluated and further research steps were recommended.
Influence of solidification conditions on structure and properties of austenitic chrome-nickel steels
Keywords: korozivzdorná ocel; austenitická ocel; ASTM A351 CF3M; mechanické vlastnosti; tuhnutí; metalografie; stainless steel; austenitic steel; ASTM A351 CF3M; mechanical properties; solidification; metallography