Drtiče čelisťové - Baláž, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Bakalárska práca sa zaoberá prehľadom výrobcov a používateľov, ako aj systémom použitia jednotlivých čeľusťových drvičov. V prvej kapitole sú popísané bežné súčasti čeľusťových drvičov. Zároveň sú v tejto kapitole uvedené jednotlivé typy čeľusťových drvičov, ich mechanizmus a použitie. V druhej kapitole je výber výrobcov čeľusťových drvičov a prehľad vyrábaných modelov. Tretia kapitola je zameraná na prehľad technológií v akých sa čeľusťové drviče používajú a výber používateľov v týchto technológiách. Štvrtá kapitola pojednáva o systéme použitia jednotlivých typov čeľusťových drvičov v daných technológiách podľa určitých faktorov.

This Bachelor's thesis deals with an overview of manufacturers and users, as well as the system of use of individual jaw crushers. The first chapter describes common components of jaw crushers. This chapter also contains overview of individual types of jaw crushers, their mechanism and usage. The second chapter presents a selection of manufacturers of jaw crushers and overview of manufactured models. The third chapter focuses on an overview of the technologies in which jaw crushers are used and the selection of users in these technologies. The fourth chapter deals with the system of use of individual jaw crushers in given Technologies according to certain factors.
Jaw crushers
Keywords: Drvenie; čeľusťový drvič; jednovzperný čeľusťový drvič; dvojvzperný čeľusťový drvič; špeciálny čeľusťový drvič.; Crushing; jaw crusher; single-toggle jaw crusher; double-toggle jaw crusher; special jaw crusher.