Rodinný dom so zubnou ordináciou - Chmulíková, Mária (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Předmětem bakalářské práce je návrh rodinného domu se zubní ordinací. Jedná se o dvoupodlažní objekt, kde v prvním nadzemním podlaží je navržena zubní ordinace. Při návrhu objektu se kladl důraz na osoby se sníženou schopností pohybu a orientace, stavebně - technické řešení, tepelně technické a součástí bylo i posouzení požární bezpečnosti. V druhém nadzemním podlaží se nachází bytová jednotka. V objektu jsou navrženy dva typy střech – vazníková a pochozí plochá střecha.

The subject of this bachelor’s thesis is newly built family house with dental surgery. In the first floor of this two storey building is situated the dental surgery. The emphasis is put on accessibility for disabled person, construction and technical solutions, thermal engineering, and fire safety requirements. In the second floor, there is situated the housing unit. The building is roofed by two types of roof – truss girder roof and flat roof .
Detached house with dental surgery
Keywords: Novostavba; vazníková střecha; plochá střecha; zubní ordinace; bytová jednotka; Newly built; truss girder roof; flat roof; dental surgery; housing unit