LABORARTORY BRNO - Filičková, Alžbeta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Galéria architektúry na rohu ulíc Milady Horákovej a Koliště, poskytuje ďalšie možnosti výstavných priestorov v Brne. Zároveň však vytvára zázemie pre architektov a umelcov v podobe ateliérov, dielní a pracovní. Z exteriéru je stavba rozčlenená na dve časti, časť "backgroundu" a "dominanty". Z interiéru však ponúka otvorený priestor, ktorý viaže oba celky dokopy centrálne komunikačné átrium. V budove sa nachádzajú mimo ateliérov a výstavných priestorov aj kaviareň, obchod, doplnkové funkcie a podzemné parkovacie miesta.

Gallery of architecture at a corner of the streets Milady Horákovej and Koliště provides more opportunieties of exhibition place in Brno. At the same time creates a background for architects and artists in the form of studios, workshops and workplace. The exterior of the building is divided into two parts, the "Background" and "dominant". The interior, however, offers open space, which connects the two units together by central atrium communication. In the other case in the building is situated cafe, shop, additional features and underground parking spaces.
LABORARTORY BRNO
Keywords: galéria architektúry; nárožie; ateliér; dielňa; výstavný priestor; gallery of architecture; corner; studio; workshops; exhibition place