Hodnocení ekonomické efektivnosti a finanční proveditelnosti investičního projektu realizovaného obcí - Kladivová, Tereza (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Tématem diplomové práce je hodnocení ekonomické efektivnosti a finanční proveditelnosti projektu realizovaného obcí. Obsahuje teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá vysvětlením pojmů veřejný sektor a veřejný investiční projekt. Dále přibližuje metody používané pro ekonomické hodnocení veřejných projektů a vymezuje možné zdroje jejich financování. Praktická část obsahuje případovou studii na projekt parkovacího domu v Litomyšli. S využitím poznatků z teoretické části hodnotí ekonomickou efektivnost projektu a možné zdroje jeho financování.

This diploma thesis deals with the evaluation of economic efficiency and the financial feasibility of the project realised by the municipality. The thesis consists of theoretical and practical part. In the theoretical background chapter, the author introduces the topic of the public sector and the public investment project. Furthermore, this thesis discusses methods which are used for evaluation of economic efficiency of the public projects and also their financing. The second part deals with the case study of the parking house project in Litomyšl. The author uses knowledge from the theoretical part to evaluate the effectiveness of the project and possible sources of financing.
Evaluation of Economic Efficiency and Financial Feasibility of Investment Project carried out with Municipality
Keywords: Veřejný sektor; veřejný investiční projekt; životní cyklus projektu; hodnocení ekonomické efektivnost; analýza nákladů a užitků; financování veřejných projektů; obecní rozpočet; bankovní úvěr; fondy EU.; Public sector; public investment project; life cycle of a project; evaluation of economic efficiency; cost-benefit analysis; financing of public projects; municipal budget; bank loan; funds EU.