Ekonomické a finanční posouzení investičního projektu - Staněk, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Bakalářská práce se zabývá ekonomickým a finančním posouzení investičního záměru na pozemku na Ostravici v Moravskoslezském kraji. Investiční záměry investora jsou prodej pozemku nebo výstavba bytových domů a následný pronájem. Teoretická část práce vysvětluje základní pojmy a praktiky pro posouzení ekonomického a finančního hlediska investičního projektu. Praktická část práce se zabývá posouzením peněžních toků daných investičních záměrů a vyhodnocení nejlepší rentability pro investora. V závěru práce jsou vypracované různé možnosti financování projektu.

This bachelor thesis deals with the economic and financial assessment of an investment plan on a plot of land in Ostravice in the Moravian-Silesian region. The investor's investment intentions are the sale of land or the construction of apartment buildings and subsequent rental. The theoretical part of the work explains the basic terms and practices for assessing the economic and financial aspects of an investment project. The practical part of the work deals with the assessment of the cash flows of the given investment plans and the evaluation of the best profitability for the investor. At the end of the work, various options for financing the project are elaborated.
Economic and Financial Evaluation of Investment Project
Keywords: soukromý investiční projekt; investice; studie proveditelnosti; analýza nákladů a výnosů; analýza trhu nemovitostí; ekonomická proveditelnost; finanční analýza; čistá současná hodnota; rentabilita; vnitřní výnosové procento; private investment project; investment; feasibility study; cost-benefit analysis; real estate market analysis; economic feasibility; financial analysis; net present value; profitability; internal rate of return