Určení hodnoty podniku Environchem - Svitaňová, Mária (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Táto diplomová práca je zameraná na určenie hodnoty podniku CHEMOSVIT ENVIRONCHEM, a.s. na základe výnosovej metódy. Prvá časť sa venuje teoretickým koncepciám a metódam ohodnocovania. Druhá časť obsahuje strategickú analýzu, finančnú anlýzu, SWOT analýzu, finančný plán a výnosovú metódu diskontovaných peňažných tokov. Záverom je výrok o hodnote podniku k 31.4.2011.

This thesis contains business valuation of company CHEMOSVIT ENVIRONCHEM, a.s. based on income approach. The first part discusses theoretical concepts and methods of valuation. The second part includes strategic, financial and SWOT analysis, financial plan and income based discounted cash flow valuation. In conclusion, the valuation statement as at 31.4.2011 is reported.
Company Value Estimating
Keywords: Objektivizovaná hodnota podniku; výnosová metóda stanovenia hodnoty; metóda diskontovaných peňažných tokov; priemerné vážené náklady kapitálu; strategická analýza; finančná analýza; SWOT analýza; finančný plán.; Objectified company value; income approach to business valuation; discounted cash flow method; weighted average cost of capital; strategic analysis; financial analysis; SWOT analysis; financial plan.