Využití rozšířené reality při vstupní kontrole svařovaných ocelových konstrukcí pro výrobu hydraulických agregátů - Losová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2023)
Tato bakalářská práce pojednává o zapojení rozšířené reality do procesu vstupní kontroly ocelových svařovaných konstrukcí pro výrobu hydraulických agregátů ve firmě Bosch Rexroth. Cílem bylo vytvořit a aplikovat návrh nového postupu, dle kterého se bude provádět kontrola materiálu přijímaného od dodavatelů. Pro implementaci návrhu byl na základě vedoucího oddělení managementu kvality zvolen program Twyn od společnosti Visometry. Praktická část ukázala, že při zapojení tohoto programu do procesu rozměrové vstupní kontroly je možné ušetřit přibližně 50 % času. V závěrečné části práce jsou diskutovány další parametry, kterých se úspora týká a navrhnuty další možnosti využití zakoupeného programu.

This bachelor's thesis discusses the involvement of augmented reality in the process of incoming inspection of welded steel structures used for the production of hydraulic aggregates at the Bosch Rexroth company. The goal was to create and apply a proposal for a new procedure, according to which the material received from suppliers will be inspected. The Twyn program from Visometry company was chosen for the implementation of the proposal based on the head of the quality management department. The practical part showed that approximately 50% of the time can be saved by using this program in the dimensional incoming inspection process. The final part of the thesis discusses the other parameters involved in the savings and suggests further possibilities of using the purchased program.
The use of extended reality in the initial inspection of welded steel structures for the production of hydraulic aggregates
Keywords: Vstupní kontrola; Rozšířená realita (AR); Twyn; Visometry; Bosch Rexroth; Incoming inspection; Augmented reality (AR); Twyn; Visometry; Bosch Rexroth