Zobrazování informací o bezdrátových sítích na PDA - Liška, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Cílem projektu je navrhnout a realizovat aplikaci pro PDA, která zobrazuje informace o bezdrátových sítích na mapovém podkladu. Jedná se o zobrazení pokrytí signálem bezdrátových sítí včetně základnových stanic. Práce se mimo jiné zabývá i lokalizací uživatele pomocí GSM sítě. Hlavní část je věnována výpočtu polohy vysílače na základě síly signálu, dále pak návrhu a realizaci aplikace. Na závěr jsou uvedeny návrhy pro další vývoj.

This work deals with design and realization od an application for Pocket PC which displays wireless networks on a map. The goal of this project is to display signal coverage of an area together with a base station. This paper also deals with GSM localization. The main part describes station position calculation, concept and implementation of the application. In the end there are suggestions for future development of the application.
Wireless Networks Displaying on PDA
Keywords: PDA; bezdrátové sítě; mobilní sítě; GSM; WiFi; mapy; lokalizace; vizualizace; PDA; wireless networks; mobile networks; GSM; WiFi; maps; localization; visualization