Tábory pro nouzové situace do oblastí zasažených katastrofou - Kučerová, Petra (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta architektury, 2014)
Následující text se zabývá problematikou staveb do post-katastrofických situací. V úvodní části je představen popis přechodné stavby, na který navazuje klasifikace přechodných post-katastrofických staveb pro potřeby bydlení, která byla formulovaná autorem článku v rámci dizertační práce „Mobilní stavby pro nouzové bydlení“.

The aim of the following text is shelters in post-disaster situations. There is a short description of transitional shelters and classification of transitional shelters formulated by author of the article in doctoral thesis "Mobiles houses for emergency".
Keywords: Přechodné stavby; post-katastrofická rekonstrukce; Transitional shelter; post-disaster situation