ResPublica/Civitas Socialis – Strachotín, l. p. 2017 - Ambrus, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Dom pamäti v Strachotíne kombinuje prevádzky čističky siníc, múzea a vinárne, reagujúc na špecifické podmienky lokality.

The House of Memory combines the functions of a cyanobacteria purifier, museum and a winery, in reaction to the conditions of the place.
ResPublica/Civitas Socialis - Strachotín
Keywords: Strachotín; voda; Nové Mlýny; nádrže; sinice; čistenie; múzeum; dom pamäti; fosfor; znečistenie; Strachotin; water; Nove Mlyny; water reservoir; cyanobacteria; cleaning; museum; house of memory; phosphorus; pollution