Události č. 2/2021-2022 - Hermannová, Renata; Koudelová, Radana; Hovorková, Iveta; Novotná, Jana; Kadrnožková, Tereza; Hübnerová, Zuzana; Marko, Hana; Vágner, Radek; Maráz, Karel (Vysoké učení technické v Brně, nakladatelství VUTIUM, 2021)
Technické vzdělávání by mělo být celospolečenskou prioritou, říká budoucí rektor VUT; Pneumobily ze strojárny jedou s větrem o závod; Projekt Paměť zvuku propojuje technický a muzikologický pohled na hudbu; Rozpustné pleťové masky, zn. testováno na kolegyních; Hana Alexová: Díky tomu, co vložím do studentů, rostu i já; Stánek VUT na veletrhu Gaudeamus byl opět v obležení; Na FAST mají environmentálně vyspělou učebnu; Jiří Dědek: V průběhu kariéry je dobré vracet se občas k teorii; Kino z opuštěné benzínky, ples v bývalé vlakové stanici; Tělo zvládne cokoliv, všechno je v hlavě, říká spartan z FIT; Kdo nic nezkusí, nikam nedojde, je přesvědčen první neslyšící absolvent VUT; Virtuální realita pomáhá pacientům zvládat stresující situace; Václav Štursa: Ještě jsem malé pivo, sním ale o vlastním pivovaru; Útržky minulosti, Bludiště či Ozvěna, tak pojmenovali svou práci účastníci workshopu; Koncert představil i technický slovník pro neslyšící; Před 60 lety zemřel profesor brněnské techniky Karel Engliš; Šéf Siemens Eduard Palíšek: Digitalizace je nevyhnutelný trend; Komiks; Z pamětních plaket a medailí v Archivu VUT; Nela Klímová a Tereza Bierská: Baví nás vždycky to, co právě děláme; Šifry pro VUT; O nevhodném chování na akademické půdě musíme mluvit, říká Diana Hodulíková; Kalendář akcí