Výškoměr pro RC modely letadel - Beneš, Jan (International Society for Science and Engineering, o.s., 2010)
Výškoměr slouží pro zobrazení a záznam výšky RC modelu za letu. Má dvě části, z nichž jedna je umístěna v modelu a druhá na zemi. V modelu je měřen aktuální tlak a pomocí ZigBee odeslán do pozemní části, kde dochází ke zpracování. Záznam letu je možné přes USB nahrát do PC a zobrazit graficky.

Altimeter measures atmospheric air pressure and counts actual airplane model altitude from it. Then sends data using ZigBee technology to ground module, which shows them on display and stores in memory. Ground module contains USB interface in order to connect to PC and upload flight data. PC software offers opportunity to show data in graphical representation, or export to file where data are separated by semicolon.
Altimeter for RC models
Keywords: výškoměr; letecký; zigbee; tlak; usb; bezdrátový; atmel