Simulátor a trenažer digitálních fotoaparátů řady FUJIFILM S6500fd - Činčera, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Bakalářská práce je zaměřena na vytvoření simulátoru fotoaparátu FUJIFILM řady S6500fd. Ten je implementován pomocí Flashe a programovacího jazyka ActionScript. Aplikace bude sloužit k výuce na Univerzitě třetího věku. Jsou zde popsány základní pojmy fotografování včetně názorných ukázek. Dále je probírána tvorba aplikací ve Flashi zejména pak jeho rozsáhlé možnosti použití. Součástí práce je i vytvoření manuálu, který přehledným způsobem vysvětlí základní použití fotoaparátu.

The primary objective of this Bachelors thesis is to create a simulator of the FUJIFILM S6500fd camera. The simulator was executed using Flash and the ActionScript programming language. The application is meant to be used as a teaching tool at the University of the Third Age, as it provides explanations of basic photographic terms, including graphic examples. Furthermore, the process of creating Flash applications is described in detail, and the wide range of their use is discussed at length. Additionally, the thesis contains a manual that outlines the instructions on how to use the camera.
FUJIFILM S6500fd Digital Cameras Simulator and Trainer
Keywords: Flash; ActionScript; fotoaparát; simulace fotografování; FUJIFILM S6500fd; Flash; ActionScript; camera; simulation of photography; FUJIFILM S6500fd