Minimalistická reprezentace modelu areálu Božetěchova - Král, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Práce se zabývá tvorbou grafických aplikací s omezenou velikostí. Popisuje techniky vhodné pro kompresi polygonálních modelů. V druhé části potom postup jejich praktického využití při vytvoření scény v 3D modelovacím prostředí a postupném exportu a převodu těchto dat do spustitelného souboru. V závěrečných kapitolách se věnuje optimalizaci kompilace zdrojových kódů v jazyce C a možnostem komprese spustitelných souborů.

The document describes developing graphical application with limited size. It describes suitable techniques for a polygonal mesh's compression. The second part is focused on practical usage of this techniques for developing scene in 3D modeling environment and also describes how to transfer this model to the executable file. The work attends to optimalizations of source code compilation and executables compression at the final chapters.
Minimal Representation of the Božetěchova Complex
Keywords: Minimalistická reprezentace; aplikace s omezenou velikostí; intro; demo; OpenGL; Božetěchova; komprese modelů; LOD; dělení ploch; triangle strip; procedurální textury; model; scéna; Rhinoceros 3D; Rhinoscript; PERL; optimalizace kódu; komprese exe souborů; UPX.; Minimal Representation; application with limited size; intro; demo; OpenGL; Božetěchova; mesh compression; LOD; surface subdivision; triangle strip; procedure textures; model; scene; Rhinoceros 3D; Rhinoscript; PERL; source code optimalization; executables compression; UPX.