Vývojové prostředí pro jazyk YARA - Kašťák, Matej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Cieľom tejto práce je vytvoriť vývojové prostredie pre jazyk YARA. Najprv, definujeme jazyk YARA spolu s tým ako je používaný v rámci Avastu. Ďalej, uvedieme súčasné trendy vývojových prostredí a ako sú typicky rozšírené. Použitím týchto informácií definujeme tri návrhové koncepty YDE, YLS a YARI, ktoré budú implementované ako výsledok tejto práce. Na koniec rozoberieme použité metódy testovania, spätnú väzbu používateľov a možné vylepšenia do budúcnosti.

The goal of this thesis is to create a development environment for a YARA language. First, it defines the YARA language as well as how it is used at Avast. Then, it introduces current trends in development environments and how they are typically extended. Using this information we specify three design concepts YDE, YLS, and YARI that are implemented as a result of this work. Lastly, we discuss the testing methologies, user's feedback and possible improvements in the future.
Development Environment for YARA Language
Keywords: YARA; IDE; Vývojové prostredie; textový editor; Visual Studio Code; Language Server Protocol; LSP; YARA; IDE; Development environment; text editor; Visual Studio Code; Language Server Protocol; LSP