Deformační mechanismy v krystalech pomocí molekulární dynamiky - Lamberský, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Tato práce se zabývá problematikou molekulární dynamiky, chováním pevných látek na atomární úrovni. V rešeršní studii je nastíněn princip výpočtů, které se používají při určování chování skupin atomů nebo molekul. Dále je popsán způsob, jakým počítá metoda EAM, jak se provede paralelizace pro více procesorů a zefektivnění výpočtu. Nakonec je proveden výpočet teoretické pevnosti krystalu v tahu pomocí programu Lammps.

This work deals with molecular dynamics modeling of processes in condensed matter on atomic level. The physical principles used to predict motion of atom or molecule groups are described in the retrieval part. Then follows a description of the EAM method, ways how to parallelize computing on many processors and how perform calculation optimizing. Finally, we perform a theoretical tensile strength computation using Lammps program.
Deformation mechanisms in crystals by means of molecular dynamics
Keywords: systém Lammps; molekulární dynamika; teoretická pevnost v tahu; zobrazení atomů v prostoru; metoda vnořeného atomu; paralelní algoritmy; Lammps software; molecular dynamics; theoretical tensile strength; atomistic configuration viewing; embeded atom method; parallel computing