Soustava řízených generátorů obdélníkových impulzů - Holeksa, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem soustavy řízených generátorů obdélníkových impulzů, které budou zatíženy toroidními cívkami. Cílem práce je návrh tohoto zařízení, které bude řízeno mikrokontrolérem, který bude přivádět obdélníkové impulzy do jednotlivých cívek dle předem zadaných parametrů. Výsledný generátor bude schopen generovat proudové impulzy o amplitudě 0,1 až 1 A a době impulzu 1 až 10 ms.

This bachelor thesis deals with the design system of controlled generators of rectangular pulses, which are burdened with toroidal coils. The objective is realization of the equipment to be controlled by a microcontroller, which will bring rectangular pulses to each coil according to pre-specified parameters. The resultant generator is capable of generating current pulses having an amplitude of 0.1 to 1 A and a pulse time of 1-10 ms.
System of controlled generators of rectangular pulses
Keywords: generátor; cívka; ATmega16A; multiplexor; výkonový zesilovač; IRF540; regulace napětí; PWM; generator; inductor; ATmega16; multiplexer; power amplifier; IRF540; voltage control; PWM