Možnosti efektivnějšího zadávání přípravy projektové dokumentace podle nového zákona o zadávání veřejných zakázek - Lacinová, Tereza (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Bakalářská práce popisuje možnosti efektivnějšího zadávání přípravy projektové dokumentace podle nového zákona o zadávání veřejných zakázek. Teoretická část práce je zaměřena na projektové práce ve stavebnictví, kvalitu projektové dokumentace, zákon č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, efektivní stavební investice, životní cyklus stavebního díla, hodnotící kritéria při výběru projektanta, zodpovědnost za projektovou dokumentaci, BIM a zahraniční zkušenosti s reformami. Praktická část práce se zabývá návrhem optimálních kvalifikačních a hodnotících kritérií při výběru projektanta.

The bachelor thesis describes the possibilities of more efficient awarding of project documentation according to the new Act on Public Procurement. The theoretical part is focused on project work in construction, quality of project documentation, Act No. 134/2016 Coll., On Public Procurement, Effective Building Investments, Building Life Cycle, Evaluation Criteria for Designer Selection, Responsibility for Project Documentation, BIM and foreign experience with reforms. The practical part deals with the design of optimal qualifications and evaluation criteria when selecting a designer.
Possibilities of more efficient procurement of project documentation under the new Public Procurement Act
Keywords: Projektové práce; životní cyklus stavebního díla; potenciál úspor; efektivní stavební investice – 3E; ZVZ; FIDIC; metoda Design-Build; metoda Design-Bid-Build; BIM; reforma Německo + Velká Británie; kvalifikační a hodnotící kritéria; Project design; lifecycle of the building; savings potential; efficient building investments – 3E; ZVZ; FIDIC; Design-Build method; Design-Bid-Build method; BIM; reform Germany + UK; qualification and evaluation criteria.