Paletový dopravník - Klembara, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Táto diplomová práca sa zaoberá konštrukčným návrhom paletového dopravníku pre prepravu manipulačnej jednotky medzi prízemným a horným podlažím budovy vežkoskladu, podža zadaných technických parametrov. Práca obsahuje konštrukčne a funkčné riešenie poháňanej valčekovej trate. Rieši zdvih rámu kabíny a trate a manipulačnej jednotky, pomocou trakčného bezprevodového elektromotora. Je použitý lanový prevod 2:1. Rám kabíny je vybavený povinnými zachycovačmi. Konštrukcia je overená pevnostný výpočet rámu zdvihu a rámu kabíny. Súčasťou práce je výkresová dokumentácia.

This master’s thesis describes the structural design of pallet conveyor for the transport pallet unit between the ground floor and upper storey of warehouse buildings, according to given technical parameters. The work includes design and functional solution for driven roller track. It solves lifting of frame cage and roller track and the pallet unit, using traction gearless drive. There is used cable transfer 2:1. Frame cage is equipped with a mandatory safety gear. The design is verified strength calculations of the frame lift and frame cage. Part of the thesis is the drawing documentation.
Pallet conveyor
Keywords: paletový dopravník; valčeková trať; rám kabíny; rám zdvihu; trakčný pohon; zachycovač; lanový prevod 2:1; pallet conveyor; roller track; frame cage; frame lift; traction drive; safety gear; cable transfer 2:1