Vyhotovení geometrického plánu pro vyznačení věcného břemene - Ondrůšková, Hana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
V bakalářské práci je rozebrán postup vyhotovení geometrického plánu pro vyznačení věcného břemene pro danou osu plynovodu v digitální katastrální mapě a katastrální mapě - digitalizované. Zájmová lokalita se nachází v katastrálním území Brodek u Prostějova, Želeč na Hané a Kobeřice, v okrese Prostějov, v Olomouckém kraji. V práci je popsán celý proces vyhotovení geometrického plánu v programu VKM.

The bachelor thesis analyses a process of making a geometric plan for denotes an easement for a specific axis of a gas pipeline in the digital cadastral map and in the digitized cadastral map. The location is in the Cadastral District of Brodek u Prostějova, Želeč na Hané a Kobeřice in the district Prostějov, in the Olomouc region. The study describes the whole process of the geometric plan in programme VKM.
Making of geometric plan for setting out of charge on land
Keywords: geometrický plán; záznam podrobného měření změn; digitální katastrální mapa; katastrální mapa digitalizovaná; věcné břemeno; geometric plan; documentation of detailed survey of changes; the digital cadastral map; digiti-zed cadastral map; easement