Polyfunkční dům - Kožina, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Předmětem diplomové práce je vypracování projektové dokumentace objektu polyfunkčního domu s doplněním o specializaci z oboru vzduchotechnika. Stavba se nachází ve městě Velká Bíteš na parcele číslo 336/1 a 336/8 o celkové ploše 5110 m2. Objekt má půdorys ve tvaru L. Je tvořen třemi nadzemními podlažími s částečným podsklepením. Budova je navržena jako zděná z broušených keramických tvárnic Porotherm 38 Profi o tloušťce 380 mm. Stropní konstrukci tvoří předpjaté panely spiroll. Střecha objektu je navržena jako plochá jednoplášťová. Celý objekt je opláštěn provětrávanou fasádou z vláknocementových desek Cembrit a zateplen minerální izolací ze sklených vláken Isover Multimax. V domě se nachází v prvním patře posilovna, v druhém patře jsou umístěny kanceláře a ve třetím patře jsou 4 bytové jednotky.

The subject of my diploma thesis is the design documentation for polyfunctional building and will be supplemented with a specialty from the air-conditioning branch. The building is situated in the town Velká Bíteš and it's located at 336/1 and 336/8 about the total area of 5110 m2. The building has a L-shaped ground plan consisting. Has got three above-ground floors with partial basement. The building is designed as masonry structure with sharpened clay blocks Porotherm 38 Profi with thickness 380 mm. The ceiling from structure prestressed concrete floor slab Spiroll. The roof of the building is suggested as a single-coated flat roof. The building is covered with a ventilated facade from fiber cement board and thermal insulation is mineral fibreglass insulation Isover Multimax. The building is located on the first floor of the fitness room, on the second floor are offices and on the third floor there are 4 flat.
Multi-functional Building
Keywords: Velká Bíteš; polyfunkční dům; posilovna; kanceláře; bytové jednotky; jednoplášťová plochá střecha; třípodlažní objekt s částečným podsklepením; terasa; Velká Bíteš; polyfunctional building; fitness room; offices; dwelling units; single-coated flat roof; three-storey building with partial basement; terrace