Vytvoření technologie obrábění lopatkového kola - Urbánek, Aleš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Tato diplomová práce se zabývá technologií výroby lopatkového kola. Nejprve je zde uveden popis zařízení používaných pro reverzní inženýrství. Následují možnosti upínání obrobků při obrábění. Součástí diplomové práce je kontrola polotovaru pomocí systému ATOS a návrh vhodné varianty ustavení a upnutí. Cílem práce je technologická příprava výroby a výroba přípravku pro upínání odlitku při frézování na obráběcím centru MCV 1210.

This diploma work deals with manufacturing technology of a turbine wheel. In first part is introduced description of equipment used for reverse engineering. In next part are clamping possibilities for cutting operations. The part of this diploma thesis is verification of a semi-product using ATOS system and proposal of establishment and clamping. Purpose of the work is technology preparation and production of clamping device for milling by the machining centre MCV 1210.
Creating of technology for turbine wheel machining
Keywords: Reverzní inženýrství; ATOS; upínací přípravky; lopatkové kolo.; Reverse Engineering; ATOS; Work Holding Device. Turbine Wheel.