Vliv aditiv na elektrické vlastnosti epoxidových pryskyřic - Šebesta, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Práce rozebírá současný stav ve výrobě a vývoji zalévacích hmot na bázi epoxidových pryskyřic. Práce probíhala ve spolupráci s firmou SYNPO, a.s. Pardubice, která poskytla vzorky pryskyřic s různými aditivy k měření. Práce je rozdělena do tří teoretických a jedné praktické kapitoly. První kapitola pojednává o dielektricích obecně. Zabývá se jejich charakteristickými vlastnostmi a ději v nich probíhajících. Druhá kapitola probírá epoxydové pryskyřice, jejich složení, výrobu a aplikaci ve výrobě. Třetí kapitola nabízí pohled na měřící metody používané v elektrotechnice pro diagnostiku dielektrik. V praktické části je popsán způsob výroby vzorků a jejich složení a následně způsob jejich měření s vyhodnocením naměřených dat.

Work was carried out in collaboration with SYNPO, Inc. Pardubice, which provided samples resins with various additives for measurement. The work is divided into three theoretical and one practical chapters. The first chapter focuses on dielectrics in general. It deals with their properties and storyline running in them. The second chapter discusses epoxy resins, their formulation, production and application in manufacturing. The third chapter offers a view of the measurement methods used for diagnosing electrical dielectrics. The practical part describes the preparation of samples and their composition, and consequently their measurement with the evaluation of measurement data.
Additives effect on electrical properties of the epoxy resins
Keywords: Dielektrika; izolanty; epoxidová pryskyřice; pryskyřice; Tettex; aditiva; výroba; Dielectrics; insulators; epoxy resin; resin; Tettex; additives; production