Posouzení vybraných ukazatelů společnosti pomocí statistických metod - Shalaginova, Daria (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2020)
Diplomová práce je zaměřená na posouzení vybraných finančních ukazatelů společnosti prostřednictvím vyžití statistických metod. Na základě výsledků je zhodnocená současná situace společnosti. Diplomová práce se skládá ze třech částí. První část obsahuje nezbytná teoretická východiska pro zpracování analytické části. Druhá část je věnovaná analýze vybraných ukazatelů, na které pak jsou aplikovány statistické metody za účelem predikce jejich budoucího vývoje a zjištění, zde mezi těmito ukazateli existuje závislost. Na konci této části je také uvedeno zhodnocení analyzovaných ukazatelů. Třetí část představuje návrhy na řešení nalezených problémů, jež jsou vyvolány ukazateli, které se odchylují od doporučených hodnot.

Master’s thesis is aimed at assessing the selected financial indicators of the company using statistical methods. Based on the results, the current situation of the company is evaluated. The thesis consists of three parts. The first part contains the necessary theoretical bases for processing the analytical part. The second part is devoted to the analysis of selected indicators, which are then applied statistical methods to the prediction of the future development of these indicators and findings, here between these indicators there is a dependence. At the end of this part, there is an evaluation of the analyzed indicators. The third part presents appropriate proposals for solutions to existing problems caused by indicators that deviate from the recommended values.
Assessment of Selected Indicators of a Company Using Statistical Methods
Keywords: finanční ukazatele; statistické metody; analýza časových řad; regresní analýza; regresní funkce; korelační analýza; financial indicators; statistical methods; time series analysis; regression analysis; regression function; correlation analysis