Databáze pro inteligentní domácnost - Vampola, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Tato práce se zabývá databází pro systém inteligentní domácnosti, který je vyvíjen na FIT VUT v Brně. Práce popisuje návrh a implementaci databáze inteligentní domácnosti v systému PostgreSQL a zaměřuje se na urychlení dotazů a vkládání do databáze. Navržená databáze je schopna, na procesoru Intel Xeon E5410 s 12GB RAM a jedním diskem, obsloužit přibližně 16000 domácností. Dále práce popisuje serverovou aplikaci, která komunikuje s uživatelskými zařízeními a poskytuje jim data uložená v databázi. Celý systém inteligentní domácnosti byl důkladně otestován reálnými uživateli. Bylo provedeno několika měsíční testování alfa a beta verze. Serverová aplikace je zároveň zanesena do systému kontinuální integrace Jenkins.

This thesis deal with database for smart homes, that is developing at FIT VUT in Brno. Thesis describes design and implementation of database for smart home in PostgreSQL and focus on speeding up queries and inserting to database. Designed database, on processor Intel Xeon E5410 with 12GB RAM and one hard drive, is capable to serve about 16000 homes. The thesis describes server application, which comunicate with user devices and provides data stored in database. Whole smart home system was thoroughly tested by real users. Several months of testing was made on alpha and beta versions. Server application is also integrated to system of continual integration Jenkins.
Database for the Intelligent Home
Keywords: internet věcí; inteligentní domácnost; domácí automatizace; databáze; internet of things; inteligent home; home automation; database