Platforma pro sledování kvality pracovního prostředí - Lipták, Ivan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2024)
Táto práca sa zaoberá návrhom a konštrukciou platformy pre meranie kvality ovzdušia v pracovnom prostredí. Platforma bude zbierať údaje o stave ovzdušia a následne vyhodnocovať tieto údaje pre ďalšie spracovanie do databázy, poprípade upozornenie užívateľa. Platforma bude využívať na prácu mikrokontrolér EPS32 ku ktorému budú pripojené rôzne senzory a displej na okamžité zobrazovanie nameraných dát. Pri návrhu sa bude dbať na najväčšiu presnosť, flexibilitu zariadenia, a jeho rôznorodé použitie či už vo výrobných halách, kanceláriách alebo aj domácnostiach.

This work focuses on the design and construction of a platform for measuring air quality in the workplace. The platform will collect data on air conditions and subsequently evaluate this data for further processing into a database or possibly alerting the user. The platform will utilize an ESP32 microcontroller, to which various sensors and a display for real-time data visualization will be connected. The design will emphasize on the highest accuracy, flexibility of the device, and its diverse applications in manufacturing halls, offices, or even homes.
Workplace environment monitoring platform
Keywords: pracovné prostredie; kvalita vzduchu; meranie teploty; vlhkosť; PM (polietavý prach); oxid uhličitý; databáza; esp32; MQTT; InfluxDB.; work environment; air quality; temperature measurement; humidity; PM (particulate matter); carbon dioxide; database; ESP32; MQTT; InfluxDB.