Informační systém/intranet pro malou obec - Hlavička, Ladislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Cílem bakalářské práce je implementovat informační systém pro malou obec v prostředí internetu. S využitím získaných teoretických znalostí a praktických zkušeností jsem navrhl jednoduchý informační systém obce. Systém by měl poskytnout uživatelům prostředí, které poskytne jednoduché komunikační rozhraní se systémem, a oprávněným osobám dovolí měnit obsah WWW stránek bez nutnosti znalosti jazyka HTML. K vytvoření sytému byly použity, v dnešní době běžné, technologie pro tvorbu dynamických internetových aplikací, jako jsou skriptovací jazyk PHP, značkovací jazyk XHTML a databázový systém MySQL.

The goal of the bachelor thesis is an implementation of the information system for a small municipality in the internet environment. I have designed the simple information system for small municipality with the theoretical knowledge and practical experience. The system should be able to provide an environment that offers a simple communication interface to ordinary users and allows the authorized persons to change the content of www site without a necessity of HTML language skills. Contemporary technologies, especially scripting language PHP, markup language XHTML and database system MySQL, were used for design of the system.
Information System/Intranet for Small Municipality
Keywords: Informační systém; portál; přístupnost; malá obec; databáze; UML; PHP; MySQL; JavaScript; XHTML; diagram případu užití; ER diagram; Information system; portal; accessibility; small municipality; database; UML; PHP; MySQL; JavaScript; XHTML; use case diagram; ER diagram