Vyhodnocení rizik u nemovitých věcí prostřednictvím fuzzy logiky - Foltanová, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2025)
Riziko, fuzzy logika, MS Excel, MATLAB, nemovitost

Risk, fuzzy logic, MS Excel, MATLAB, real estate
Real Estate Risk Assessment Using Fuzzy Logic
Keywords: Tato diplomová práce se věnuje vyhodnocení rizik u nemovitých věcí prostřednictvím fuzzy logiky. Rizika jsou analyzována a hodnocena u pěti nemovitostí; konkrétně bytů; které se nacházejí v Brně. V rámci práce jsou vytvořeny dva rozhodovací modely vycházející z principů fuzzy logiky; které jsou realizovány pomocí programů MS Excel a MATLAB. Na základě výsledků; tedy vyhodnocení rizikovosti nemovitosti těchto modelů; je pro každou z nemovitostí navržena opatření ke snížení rizika.; This diploma thesis is devoted to the assessment of risks in real estate using fuzzy logic. Risks are analyzed and evaluated in five real estates; specifically apartments located in Brno. Within the framework of the work; two decision-making models based on the principles of fuzzy logic are created; which are implemented using MS Excel and MATLAB programs. Based on the results; i.e. the assessment of the riskiness of the real estate of these models; measures to reduce the risk are proposed for each of the real estates.