Urbanisticko architektonické řešení vybraného území při řece Sázavě ve Zruči nad Sázavou - Zímová, Barbora (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Tématem práce je návrh městské struktury domů situovaných v blízkosti centra města Zruč nad Sázavou v návaznosti na řeku Sázavu. Práce řeší aktuální problémy města, zabývá se především problémy spojenými s rekreací, cestovním ruchem, bydlením a obnovou veřejného prostoru.

The thesis deals with designing urban structure of houses situated near the centre of the town Zruč nad Sázavou. The aim of the thesis is to solve current problems of the town, which are connected with recreation, tourism, housing and rehabilitation of public spaces.
Urban architectural design of the selected area by the river Sázava in Zruč nad Sázavou
Keywords: urbanismus; Zruč nad Sázavou; Baťa; Sázava; bydlení u řeky; rekreace; cestovní ruch; bytový dům; veřejné prostory; náměstí; urbanism; Zruč nad Sázavou; Baťa; Sázava; living by the river; recreation; tourism; residential building; public spaces; square