Konfigurovatelné SPI zařízení - Ženčár, Pavol (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2021)
Táto práca sa zaoberá vývojom a testovaním konfigurovateľného SPI slave zariadenia, ktorého hlavným účelom je testovanie reálnych SPI master zariadení. Zariadenie je implementované pomocou STM32 mikrokontroléra na vývojovej doske NUCLEO. Medzi základné funkcionality zariadenia patrí meranie frekvencie SPI prenosu, stream mód, ktorý umožní umožní presne sledovať, čo pripojené master zariadenie posiela po SPI zbernici a LUT mód, ktorý umožňuje nakonfigurovať zariadenie tak, aby odpovedalo prednastavenými odpoveďami na aktuálnu príchodziu správu. Rozšírená funkcionalita sa skladá z EEPROM emulátor módu. V tomto móde sa zariadenia správa ako virtuálna náhrada reálneho EEPROM zariadenia. Zariadenie je pripojené k počítaču pomocou sériového portu a je možné toto zariadenie konfigurovať pomocou python programáterského rozhrania. Zariadenie taktiež hlási každú aktivitu na SPI zbernici tomuto python programátorskému rozhraniu.

This thesis deals with the development and testing of a configurable SPI slave device, the main purpose of which is to test real SPI master devices. The device is implemented using STM32 microcontroller on NUCLEO development board. The basic functionalities of the device include measuring frequency of the SPI transmission, stream mode, which allows the user to accurately monitor what the connected master device is transmitting over the SPI interface, and LUT mode, which allows the user to configure the device to respond with preset responses according to the current incoming message. More advanced functionality consists of an EEPROM emulator mode. In this mode, the device behaves as a virtual replacement of a real EEPROM device. The device is connected to a personal computer using a serial port and it is possible to configure the device using a python programming interface. The device also reports every activity on the SPI interface to this python programming interface.
Configurable SPI device
Keywords: SPI; mikrokontrolér; EEPROM pamäť; DMA; SPI; microcontroler; EEPROM memory; DMA