Administrativní budova v Brně, stavebně technologická příprava stavby. - Romashkyn, Mykola (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Předmětem diplomové práce je stavebně technologická příprava administrativní budovy v Brně. Práce obsahuje technickou zprávu, stavebně technologickou studii, technologické předpisy, návrh vhodných strojů a mechanismů potřebných pro realizaci a širší vztahy dopravních tras na staveniště. Dále obsahuje kontrolní a zkušební plány, podrobný časový plán hlavního stavebního objektu, plány nasazení pracovníků, hlavních pracovních strojů a mechanismů, položkový rozpočet a projekt zařízení staveniště. Na závěr jsou vypracovány výkresy bednění základů a stropní konstrukce a porovnání obě varianty stropní konstrukce.

The subject of this diploma thesis is civil technical project of an administrative building in Brno. The work includes a technical report, a construction technology study, technological prescriptions, proposal of suitable machines and mechanisms required for construction and wider relationships of transport routes to construction site. It also includes control and test plans, a detailed timetable for the main building object, deployment plans for workers, major work machinery and mechanisms, an item budget and a construction site equipment project. Finally, there are drawings of boarding foundations and ceiling structures and a comparison of the two variants of the ceiling structures.
Administrative bulding in Brno, civil technical projekt.
Keywords: Administrativní budova; základy; železobetonový monolitický strop; hrubá stavba; stavebně technologická studie; technologicky předpis; kontrolní a zkušební plán; strojní sestava; zařízeni staveniště; časový a finanční plán; položkový rozpočet; harmonogram.; Administrative building; foundations; reinforced concrete monolithic ceiling; carcass; construction technology study; technology prescription; control and test plan; machinery assembly; construction site facilities; timetable and financial plan; item budget; schedule.