Segmentace řeči - Kašpar, Ladislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Ve své diplomové práci se věnuji problému segmentace řeči. Tato práce obsahuje základní teorie k tomuto tématu. Teorie je zaměřena na výpočet parametrů, které jsou v praktické části použity jak v segmentované části signálu, tak i v celé části signálu. Hlavní parametry pro program implementovaný v jazyce Matlab využívám segmentaci signálu, vstupní energii a střední průchod nulou, které jsou následně zpracovány algoritmem k–means.

My diploma thesis is devoted to the problem of segmentation of speech. It includes the basic theory on this topic. The theory focuses on the calculation of parameters for seg- mentation of speech that are used in the practical part. An application for segmentation of speech has been written in Matlab. It uses techniques as segmentation of the signal, energy of the signal and zero crossing function. These parameters are used as input for the algorithm k–means.
Speech segmentation
Keywords: Segmentace řeči; k–means; fonémy; hranice fonémů.; Speech segmentation; k–means; phonemes; border of phonemes.