Webový portál pro podporu samo učení - Lukáš, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Bakalářská práce na téma Webový portál pro podporu samo učení se zabývá problematikou samo učení jak z hlediska teoretického, tak i praktického. Vysvětluje principy lidského učení a jeho efektivnějšího využívání za účelem dosažení lepších výsledků s vynaložením menší námahy studujícího. Podstatnou součástí bakalářské práce je návrh algoritmu respektujícího teoretické poznatky a vhodného pro počítačový program podporující samo učení a praktická implementace webové aplikace obsahující předměty, učebnice, kapitoly a karty, ze kterých si student může sestavit test. Princip aplikace je založen na samo hodnocení studentem, kdy otázky v testu se opakují podle tohoto samo hodnocení a závislosti na čase. Aplikace slouží jako pomocník pro rychlejší a dokonalejší zvládnutí dané látky při multimediálním obsahu a universálnosti použití.

Bachelor's thesis on the theme self learning system deal with problems self learning both in term of theoretic and practical. It explains principles of the human teaching and its efficient exploitation with the view to achievement better results with less exertion studying. Substantial part of bachelor's thesis is algorithm design respecting theoretic piece of knowledge and suitable for computer program fuelling self learning and practical implementation of web application containing articles, textbooks, chaps and cards from which student is able to set a test. Principle of application is based on self classification of student. Questions in test are iterative according to time and self classification. Application can help for quicker and superior mastered to learning.
Self Learning System
Keywords: Paměť; samo učení; samo hodnocení; zapomínání; křivka zapomínání; webová aplikace; SQL server; ASP .NET; vhodnost zobrazení; předmět; učebnice; kapitola; karta; test; algoritmus; grafické uživatelské rozhraní; softwarová architektura; klient-server; třívrstvá architektura; práva; role.; Memory; self learning; self classification; forgettery; curve of forgettery; web application; SQL server; ASP .NET; suitability for preview; article; textbook; chapter; card; test; algorithm; graphical user interface; software architecture; client-server; three tier architecture; applications rights; roles.