Posouzení výkonnosti akciové společnosti pomocí statistických metod - Petrová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Diplomová práce se zabývá posouzením finanční výkonosti společnosti YXZ, a. s. pomocí statistických metod. Teoretická část popisuje problematiku potřebnou pro zpracování praktické části, finanční ukazatele, časové řady, regresní a korelační analýzu. V analytické části je provedena analýza vybraných finančních ukazatelů, poté jsou použity statistické metody k predikci budoucího vývoje pro následující dva roky a k odhalení závislostí mezi jednotlivými ukazateli. Poslední část práce obsahuje návrhy na zlepšení stávající finanční výkonnosti společnosti, které jsou založeny na výpočtech z praktické části.

The master´s thesis deals with theassesment of financial performance of YXZ, a. s. using statistical methods. The theoretical part describes the issues necessary for the practical part, financial indicators, time series, regression and correlation analysis. The analytical part analyzes selected financial indicators, then statistical methods are used to predict future development for the coming two years and to detect dependencies between the indexes. The last part of the thesis contains suggestions for improving the company's existing financial efficiency based on the calculations from the practical part.
Assessing the Efficiency of a Shared Company Using Statistical Methods
Keywords: Finanční analýza; finanční ukazatele; statistické metody; časové řady; regresní analýza; korelační analýza; Financial analysis; financial indicators; statisticalmethods; time series; regression analysis; correlation analysis